Bildspel

...

onsdag 25 maj 2016

Sunshine rider

Vilket härlig väder vi har haft de senaste dagarna!! Och det ska givetvis utnyttjas. Blev inte så mycket cyklande i helgen pga släktträff/90-årskalas i lördags och ett brutet X-Cup-lopp i söndags. Kompenserade detta lite genom att cykla till jobbet i måndag. Riktigt härligt att kunna starta dagen men en timmes cykling i kort-kort. Hann även med en dryg timme cykling på vägen hem från jobbet. Min fru både hämtade och lämnade barnen på dagis, annars hade det inte funkat. Var dock tvungen att vara hemma till 17:15 för att hon skulle slippa ta med minstingen till dotterns simskola. Annars hade jag nog tagit en ännu längre omväg hem. Hann ändå med ett bra pass. Blev 4st 8or under tröskeln. Svårt att hålla jämn effekt, vilket gör att snitteffekten är lägre än vad den var när jag körde liknande pass på trainern i vintras.

Blev en lång runda igår. +3 timmar och mer än 10 mil. Cyklade in till träningen i Lund. Efter lite snack bestämde vi oss för att köra Vomb-rundan, den längsta av våra standardrundor. Egentligen skulle vi köra intervaller på varvbana, men många,däribland jag, föreslog en lång runda istället. Tycker att varvbanorna funkar bäst när vädret är lite sämre och man kanske bara vill köra 1,5h. Svårt att hålla uppe intensiteten på varv 4 och 5, då börjar man bli lite mätt på det. Bättre att köra en lång runda med inslag av intervaller och pulshöjningar både i början och slutet.

Och pulshöjningar blev det. Var över eller väldig nära 180 slag/minut ett flertal gånger. Det känns i benen idag. Hoppas det känns bättre tills ikväll. Ska ut och köra MTB på Järavallen i kväll. Ska bara först byta däck och stansa dem. Sitter Racing Ralph fram och Thunder Burt bak på just nu och väderprognosen för Falun de kommande dagarna fram till Långa Lugnet föreslår däck med bättre grepp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar