Bildspel

...

måndag 26 december 2016

IS Vinden - Hemlängtan SK 1 - 2 (1 - 0)

Annandagen är en klassisk dag för såväl bandy som engelsk fotboll och vi bjuds på många heta matcher. Men, det är inte bara bandy och engelsk fotboll som gäller utan även cykelrelaterade matcher utspelar sig denna dag. Idag var det dags för det prestigefyllda mötet mellan Idrottssällskapet Vinden och Hemlängtan Sportklubb. Det var IS Vinden som hade hemmaplan och arenan far fylld med supportrar från byarna runt omkring.

Ryktena sa att IS Vinden skulle mönstra starkast möjligaste lag. Både Jacob Hård och Jarl Kuling var tillbaka från skador och det spekulerades även i om nyförvärvet Peter Storm skulle hinna bli spelklar till matchen, men det visade sig att övergången från Kattegatt FC stoppades i sista sekund. Det var tur för Hemlängtan SK, för den där Peter Storm är en snabb jäkel som dessutom lyckas få med dig ovanligt många domslut.
Hemmalagets taktik för dagen.

Matchen drog igång vid lunchtid och inledningsvis var det ett ställningskrig. Båda lagen ville liksom känna av varandra, men det var IS Vinden som tog kommandot. Med anfall både rakt framifrån i mitten och från kanterna etablerade de ett bra tryck mot Hemlängtan SK. Bortalaget var liksom inte riktigt med i matchen från början, men någon gång i mitten av första halvlek hittade man en svaghet i IS Vindens laguppställning. Det var på Hallandsåsen som Hemlängtan SK började anfalla på på kanten utanför IS Vindens ytterback N. Skogh. Skogh hade nog missat taktikgenomgången, för han bara förstörde för IS Vindens taktik. Trots att man utnyttjade Skoghs svagheter kunde Hemlängtan SK inte skapa några riktigt farliga målchanser.

Det var först i slutet av Hallandsåsen som det blev lite farligt. Bröderna Lårsson tog tag i taktpinnen och höjde tempot och även ytterbacken Rob Pulse följde med upp i anfallet. Men det blev inga mål denna gång. Istället återgick bröderna Lårsson till en mer defensiv taktik och Pulse inriktade sig på zonförsvar. Samtidigt gjorde IS Vinden några smarta taktikförändringar. Skogh byttes ut mot David Platt och Hasse Backe flyttades upp i anfallet. Den där Backe var riktigt jobbig  i närkamperna och bröderna Lårsson tröttnade på hans fulspel.

IS Vinden tog över spelet mer och visade upp ett varierat anfallsspel. Många tunga skott rakt framifrån och riktigt jobbiga inlägg från kanterna. Det var vid ett sådant inlägg som ledningsmålet kom. Anfallet drogs upp på IS Vindens vänsterkant och de slog ett precist inlägg i höjd med Bjärehalvöns slätter. Inlägget avvärjdes, men följdes upp av ett tungt skott från Backe och 1 - 0 var ett faktum. Hemlängtans försvarspelare tyckte Backe stod offside och tittade vädjande på domaren, men de enda som blåste var hemmalagets jublande supportrar.

Hårda vindar piskar upp vågorna i Skälderviken
Nu såg matchen ut att leda till tre säkra poäng för hemmalaget. Hård och Kuling anförde spelet och var skoningslösa oavsett var anfallen kom ifrån. Hemlängtans SK visade dock prov på riktigt bra försvarsspel och det hade de bröderna Larsson att tacka för. De jobbade hårdare än någonsin trots ett ett tight spelschema och mycket speltid den senaste veckan.

När halvtidsvisslan ljöd i höjd med Helsingborg var det IS Vinden som hade en mycket välförtjänt ledning. Det började duggregna och vägbanorna blev blöta, därför uteblev både halvtidsvilan och ett välbehövligt stopp för energitillskott för Hemlängtan SK. Det var då Hemlängtans coach insåg att taktiken måste ändras. Coachen bad lagets spelfördelare, den rutinerade italienaren Campagnolo, att inte lyssna på bröderna Lårssons gnäll utan istället få igång huvudspelet. Hemlängtans anfallsspel är nämligen helt uddlöst utan huvudspelet. Campagnolo, som tidigare hade haft svårt med alla växlingar i IS Vindens anfall, tog tag i taktpinnen och med sedvanlig precision kunde han växla tempo nedför Glumslövs backe. Samtidigt verkade det som om IS Vinden bara ville säkra sin ledning och började spela defensivt. De började till och med spela bakåt mot eget mål och då kunde Hemlängtan SK utnyttja ett misstag från hemmalaget och kvittera. På repriserna såg det till och med ut som ett självmål.

Hilleshögs dalar. Här började Hemlängtan ta över spelet.
Nu var det ett förvirrat hemmalag som inte riktigt visste åt vilket håll de skulle anfalla. I takt med att anfallen kom mer och mer från sidan så tog Hemlängtan SK över spelet totalt, trots frusna fingrar och fötter. Resultatet stod sig dock tills sista kvarten, den så kallade plingkvarten. Inget av lagen ville att det skulle bli förlängning utan ville avgöra detta så snabbt som möjligt. Så, IS Vinden gjorde en sista kraftansträngning på kustrakan vid Järavallen. De kom med riktigt tunga anfall från kanterna och Hemlängtans spel kom av sig helt och var totalt tempofattigt. Men, Hemlängtan SK ger sig inte, framför allt inte i slutet av matcherna. Ett kontringsläge uppstod i höjd med Barsebäcks camping och efter några finurliga riktningsförändringar där Hemlängtan nu anföll åt vänster hamnade IS Vinden på efterkälken. När Hemlängtans spelare kunde se de lysande skyltarna på Center Syd, hade man fintat av alla motståndare och hade hela IS Vinden i ryggen. Campa slängde i högsta växeln och kunde passa fram till bröderna Lårsson som kunde trycka in segermålet precis innan Löddeköpingeskylten passerades.

Lyckan i Hemlängtan SK var total och när laget rullade in i klubbstugan var stämningen hög och alla såg fram emot att fira segern med mängder av kalorier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar